Bent u op zoek naar een nieuw wedstrijdjasje voor het paardrijden? Wij bieden verschillende soorten modellen voor verschillende paardrijwedstrijden. Zo h…

11 artikelen  ebben wij dressuurjasjes en ook springwedstijd jasjes. In ons assortiment vind u paardrijdjasjes van bekende merken zoals La Valencio, Horka en Busse.

Welk wedstrijdjas is geschikt voor u?

Om goed te kunnen presteren is het belangrijk om een goed rijjasje te vinden, die voldoende bewegingsruimte biedt. Daarom komen ze ook in vele soorten en modellen en materialen. Softshell jassen zijn bijvoorbeeld van zacht materiaal met stretch gemaakt, waardoor ze erg fijn zitten. Wat ook fijn is dat een Softshelljas winddicht en waterafstotend is. Omdat het materiaal zo rekbaar is, hebben softshelljasjes ook een hele goede pasvorm. Het is ook een fijn zomer rijjasje door het dunne materiaal.

Andere stoffen die ook vaak worden gebruikt bij wedstrijdjassen zijn nylon en polyester. Een wedstrijdjas van nylon is een goed ademende stof en is ook comfortabel en licht gewicht. Polyester is daarentegen vormvast, waardoor het niet kreukt en de kleur goed behoudt. Dit is perfect voor een wedstrijd jas met een elegante vorm.

Dressuur wedstrijdjasjes

Een dressuurjasje is een belangrijk onderdeel van een dressuur. Een goede presentatie is essentieel bij dressuur, en daarom is het ook de bedoeling dat het wedstrijdjasje bij een dressuur wedstrijd. Een wedstrijdjas voor dressuur heeft een langere en smalle pasvorm wat de ruiter mooi afkleed. U kunt een dressuur wedstrijdjas nog mooier maken met een plastron, zo wordt de wedstrijdkleding helemaal compleet gemaakt.

Rijjasjes voor springwedstrijden

Rijjasjes voor springwedstrijden zijn daarentegen vaak wat korter, om te voorkomen dat de ruiter op de achterflap gaat zitten. Tijdens wedstrijden is het uiteraard ook toegestaan om een bodyprotector of veiligheidshelm te dragen. De bodyprotector mag ook over de wedstrijdjas worden gedragen. Daarom is het ook belangrijk dat het rijjasjes fijn past, ook met een bodyprotector eromheen.

Al onze wedstrijdjassen voldoen aan de kledingvoorschriften

Naast persoonlijke voorkeur moet er bij wedstrijdjasjes ook met reglement rekening worden gehouden. De KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) heeft een kledingrichtlijn die tijdens wedstrijden gehanteerd wordt.

Zo mag er bij springwedstrijden en dressuur met wedstrijdjassen in alle kleuren worden gereden, zolang het maar een colbert type jas is met knopen en platliggende revers. In het algemeen zijn zwarte en donkerblauwe rijjassen erg populair. Ook is het belangrijk dat de kleuren van de gehele outfit goed afgestemd zijn, om een mooi geheel te presenteren.