Een mooie plastron kan een wedstrijd outfit helemaal compleet maken. Daarom hebben wij een aantal mooie plastrons, voor iedere outfit is er een bijpassende optie. Een mooie plastron kan een echte eyecatcher zijn en kan u extra laten opvallen tijdens een dressuurwedstrijd.

8 artikelen  De KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) heeft de kledingrichtlijn die tijdens wedstrijden gehanteerd wordt gewijzigd, daarom is het dragen van een plastron niet meer verplicht. Hoewel het dus een optioneel element is kiezen heel veel ruiters er nog steeds voor om een plastron te dragen. Vooral dressuur plastrons zijn erg populair, omdat goede wedstrijdkleding de hele presentatie verbetert.

Wat voor plastron is geschikt voor u?

Met een plastron ziet een wedstrijdjasje er gelijk veel chiquer uit en het maakt de hele outfit af. Er zijn verschillende soorten plastrons, zo zijn er plastrons die u zelf kunt vouwen en kant-en-klare plastrons die alvast voor u zijn gevouwen. Een kant-en-klaar plastron heeft een klittenband afsluiting in de nek, waardoor het heel makkelijk is om aan en uit te doen. Als u voor een plastron kiest die u zelf moet knopen of vouwen is het vaak nodig om een bijpassende plastronspeld te kopen, om het geheel vast te kunnen maken.

De meeste plastrons zijn van glimmende stof gemaakt, zoals satijn. Een satijnen plastron geeft een outfit een extra luxe uitstraling, perfect voor wedstrijden. Plastrons hebben allemaal verschillende details, zodat u voor ieder soort wedstrijdjasje een geschikte plastron kunt vinden. Zo verkopen wij ook plastrons met strass, om nog meer extra uitstraling aan uw outfit te geven. Als u een dressuur plastron zoekt is het ook belangrijk dat het op de hele outfit aansluit.

De perfecte dressuur plastrons voor bij uw wedstrijdoutfit

Ook een dressuur plastron is maar een klein onderdeel van de gehele wedstrijdoutfit. Daarom is het belangrijk om de plastron op uw rijjasje, rijbroek, rijblouse en rijlaarzen aan te sluiten. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat alles goed bij elkaar past. Soms is het mooier om voor een effen plastron te gaan en soms kan een stras plastron een outfit nog spectaculairder maken.

Plastrons worden vaak door vrouwen gedragen, en meestal voor dressuurwedstrijden. Tijdens paardrijwedstrijden kiezen mannen er ook voor om een stropdas in plaat van een plastron te dragen. Deze zijn vaak ook van satijn, of een vergelijkbare stof gemaakt. Dit zorgt ervoor dat een wedstrijd stropdas ook een luxueuze en professionele uitstraling heeft.

Koop uw wedstrijd plastron bij ruitersport Katerbarg

Heeft u de ideale plastron of stropdas gevonden? Bij ruitersport Katerbarg heeft u keuze uit meerder soorten. U kunt uw nieuwe plastron met gemak bij ons bestellen, als u voor 17:00 besteld heeft u het morgen al in huis. Wilt u eerst toch nog zeker weten dat het past? Kom bij ons langs, dan kunt u het in de winkel aanpassen.