Wedstrijd kleding bestaat uit een witte rijbroek, wedstrijdjasje, wedstrijd shirtje, cap , laarzen, handschoenen en een plastron. Wedstrijd jasjes mogen in verschillende kleuren zijn als het maar past bij de rest van je wedstrijd outfit. Je hebt daarin verschillende materialen waaronder ook weer softshell.

23 artikelen  


Wedstrijdjassen

Een springruiter heeft vaak een korter jasje dan een dressuurruiter. Bij dressuur worden de kleuren donker blauw en zwart het meest gebruikt. Bij springruiters heb je keuren als rood, zwart, donker blauw, bruin, grijs en nog veel meer. Alles mag. Vaak laat men de kleur van het jasje terug komen in het dekje en oornetje. Dus heb je een rood jasje dan heeft het dekje ook een rode kleur of rode accenten en ook het oornetje. Zo maak je er een mooi geheel van wat zorgt voor hoger punten. Ook kan men de kleur nog terug laten komen in de cap en plastron. Al dragen weinig springruiters nog een plastron. De rijbroek behoort wit te zijn. Zo af en toe zie je in de dressuur een combinatie die de champagne kleur als hoofdkleur heeft. Die heeft dan ook een champagne kleurige broek en dekje.

Plastrons

Dressuur ruiters dragen altijd een plastron. Die zijn er in diverse variaties. Je hebt kant en klare plastrons die hoef je alleen maar om te doen en dan ben je klaar. Er zijn plastrons die je helemaal zelf moet “knopen” die wordt dan nog afgewerkt met een plastronspeld. Dan is er nog een model waar alleen nog maar een plastronspeld aan moet en dan klaar. Ook een speld is er in diverse soorten. Bijvoorbeeld een zweepje, een hoefijzer, een paardje enzovoort. Dressuurruiters hebben ook vaak een wit wedstrijddekje. Daarop kan ook een naam of logo van een bedrijf gezet worden. Bij springruiters kan dat natuurlijk ook. De combinaties van zowel springwedstrijden als dressuurwedstrijden zullen er dus altijd voor zorgen dat hun outfit perfect bij elkaar past.

Handschoenen

Wat we ook niet mogen vergeten zijn de handschoenen die bij wedstrijden vaak wit zijn. Het is tegenwoordig niet meer verplicht om handschoenen te dragen tijdens wedstrijden. Maar de meeste dressuurruiters dragen altijd witte handschoenen dan ziet alles er piek fijn uit. En daar gaat het om.