Voedingssupplementen


Hofman Animalcare

Paarden voedingssupplementen

Er zijn diverse voedingssupplementen te verkrijgen. Niet elk paard of pony heeft het nodig om voedingssupplementen te krijgen. Toch zijn er dieren die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Supplementen voor paarden met klachten. Excellent voedingsupplementen

Je hebt jonge paarden die na het zadelmak maken een supplement krijgen die ervoor zorgt dat ze sneller spier opbouw krijgen en een goed uithoudingsvermogen. Dan is er ook iets ter ondersteuning van de luchtwegen. Dat doet men vaak in de winter periode wanneer de dieren veel opstal staan. Ook bij paarden die vaak last hebben van een kuchje kan dat bevorderlijk zijn. Er is ook iets voor paarden die veel stress hebben. Daar gebruikt men vaak een supplement voor waar magnesium een groot bestanddeel in heeft. Paarden met jeuk kunnen met bepaalde supplementen ook baat hebben. De hoeven hebben soms ook een steuntje nodig. Zo heb je voor elk ongemak wel iets wat ervoor zorgt dat je paard zicht beter voelt. De meeste supplementen zijn op natuurlijke basis. Zelfs voor een merrie die bij hengstigheid vervelend gedrag vertoond zijn er supplementen die dat gedrag kunnen verlichten. Het beste kunt u bij klachten eerst de dierenarts raadplegen. Die kan dan bepaalde voedingssupplementen aanraden.

Vitamines in supplementen

Je hebt ook voedingssupplementen voor drachtige merries of veulens die wel een oppepper kunnen gebruiken. IJzer in een supplement zorgt ervoor dat een paard meer zuurstof kan opnemen via het bloed. IJzer bindt zuurstof aan het bloed wat er weer voor zorgt dat een paard meer uithoudingsvermogen krijgt. Vitamines zouden ook niet moeten ontbreken in de periode dat een paard verhaard. Dat kost namelijk heel veel energie bij de oudere dieren. Voedingssupplementen zijn verkrijgbaar in poeders, pasta’s en vloeibaar. Vloeibaar is bijvoorbeeld lijnzaad. Dit kun je over het voer schenken. Lijnzaad zorgt ook voor een mooie vacht en is goed voor de vertering.

Enkele producten zijn:

Bronst: Bronst is een natuurlijke rustgever en ondersteunt bij het omgaan met aan hengstigheid gerelateerd ongewenst gedrag van merries

Fenegriek: Fenegriek zorgt voor gezonde luchtwegen en meer ademvrijheid. Geeft verlichting bij paarden die last hebben van dampigheid.

Flex HA: Flex HA Liquid is perfect voor de smering van de gewrichten en voor stevige pezen, botten en banden.

Gastro Support: Gastro Support kan ingezet worden bij paarden met maagongemakken en spijsverteringsproblemen. Grastro Support beschermt de maagwand en houdt de pH-waarde van het maagzuur in balans.

Hempone Feed Oil: Hempone Feed Oil is een krachtige mix van hennepolie en speciaal geselecteerde 100% plantaardige oliën, die een rustgevende uitwerking op het paard hebben.

HMP: HMP Hoest Middel Paard zorgt voor een effectieve verzorging en ondersteuning van de luchtwegen en het ademhalingsstelsel tot diep in de bronchiën.

Itch Stop Feed Oil: Itch Stop Feed Oil heeft verzorgende eigenschappen bij huidongemakken en een gevoelige huid, met name tussen de manen, staart en onderbuik. Unieke mix van essentiële Omega-3 en -6 vetzuren, vitamine E, vitamine C en krachtige plantaardige extracten voor verzorging en herstel van de huid van binnenuit.

Knoflook Allicin: Knoflook Allicin verhoogt de weerstand en activeert het afweersysteem. Het zorgt voor een goede bloedsomloop en werkt bloedzuiverend.

Magnesium Citraat: Magnesium Citraat is goed voor het concentratievermogen, draagt bij aan een normale spierwerking en ondersteunt de energiestofwisseling.

Sand-Exit: Sand-Exit speciaal voor optimale verwijdering van zand in het darmkanaal en ter compensatie van chronische spijsverteringsstoornissen in de dikke darm. Sand Exit bevat vezelrijke bronnen, zoals psylliumvezels en geëxtrudeerd lijnzaad ter ondersteuning van een goede darmwerking.

Stress-Mix: De mix van L-tryptofaan en magnesium voor het verminderen van stressreacties zonder dat het paard suf wordt. Heeft een gunstig rustgevend effect op de gemoedstoestand van het paard. Reduceert stressreacties zonder optreden van spierverslapping of sufheid voor een maximale prestatie.

Total Balance: Total Balance zorgt voor een optimale opname van goed voedingsstoffen. De maag en darmen komen in balans en het immuunsysteem wordt sterk en krachtig. De dagelijkse dosis gezondheid voor het paard.

Equi Total Balance

Dit is een kleine greep van Excellent voedingssupplementen. Voor de volledige beschrijving van de bovengenoemde supplementen kunt u die vinden op de pagina.