Verzorging


Excellent verzorgingsproducten

Verzorging van je viervoeter.

Voor de verzorging van je paard of pony ben je diverse producten nodig. Een goede borstel is een verijsde. Ik gebruik een "wonder"borstel en een harde borstel. Een "wonder" borstel is onverwoestbaar en je haalt er al het vuil mee van je paard en pony. Na dien ga ik er met een harde borstel over om zo de laatste restjes te verwijderen. Voor het hoofd gebruik ik een zachte borstel en om de hoeven uit te krabben gebruik ik een eenvoudige hoevenkrabber.


Voor de manen en staart gebruik ik een manen en staart borstel. Deze zorgen er voor dat de haren niet afbreken. Om de manen en staart goed doorkambaar te maken heb je antiklit producten. Een goede anti klit product is de High Gloss Spray. De High Gloss spray je een beetje door de staart en kamt daarna direct de staart door. En je hebt een fantastisch resultaat.Nieuw van High Gloss is Big Hugh Spray. Deze spray heeft een extra toevoeging van Lavendel. Lavendel heeft een rust gevend effect. Van HB ruitersport is er de Result spray. Deze maakt de staart direct doorkambaar en zeer glanzend.

Hi Gloss SprayVoor het invlechten heb je de Steady Braids van Horka. De Steady Braids gebruik je om de manen stroef te maken. Zo wordt het vlechten heel gemakkelijk en blijft de vlecht ook goed en strak zitten. Je kunt vlechten met elastiekjes en naald en draad. Ik gebruik naald en draad omdat ik dat er mooier vind uitzien.

Steady Braids


Voor het wassen van je paard of pony heb je diverse shampoos. Voor elke vachtkleur kun je een speciale shampoo gebruiken die de kleur van je viervoeter opfrist. Ook heb je shampoos met aloë vera die een droge en schilferige huid verbeteren. Dan heb je ook nog de shampoos met tea tree. Deze shampoos hebben een zuiverende werking op de geprikkelde, droge of rode huid.

Je paard of pony heeft zich ongetwijfeld wel eens verwond. Dan zijn de producten van Excellent niet overbodig. De Skin Derm Propolis is een spray die werkt hygiënisch en is ook op moeilijk bereikbare plaatsen eenvoudig te gebruiken. De spray kan ingezet worden bij diverse huidongemakken en verzorgt en verzacht de huid na insectenbeten. De Skin Derm Propolis heeft een desinfecterende eigenschap. Dan heb je ook nog de Skin Derm Propolis Zalf. De zalf kun je ook gebruiken rond de ogen want de zalf loopt niet uit. De zalf is waterafstotend waardoor ook tijdens regenbuien beter blijft zitten. Het houdt de huid soepel en droogt niet uit. Deze zalf is uitermate geschikt voor paarden die buiten lopen.

Skin Derm Propolis
Dan hebben we nog Equus Cura dit is een nieuwe verzorgingslijn uit Denemarken. Je hebt onder anderen Wound dit is een olie voor de verzorging van wondjes. Het middel zit in een flesje met een pipet zo hoef je nooit de wond aan te raken. De wond heelt heel snel. Muscle gebruik je om je paard voor en na de training te masseren. Door de peppermint oil cream verlicht je pijnlijke spieren en is het herstel sneller. Cura No 1 is een shampoo met natuurlijke pure Aloe Vera. Het verzorgt de vacht en laat het fantastisch glanzen. Prevent is het middel tegen mok en beginnende straalrot. Doordat het een poeder is is het zeer effectief. De mok droogt direct uit zodat je snel verbetering ziet. Het nieuw product van Equus Cura is shield. Dit is bewezen effectief bij paarden die last hebben van staart en manen eczeem. Bij het gebruik aan het begin van het seizoen zal uw paard de hele zomer kunnen genieten zonder last te hebben van jeuk. Ook kan Shield gebruikt worden bij andere jeukende ongemakken. Equus Cura Wound

Equus Cura Prevent