De rijsokken zijn langer dan de sokken die normaal gesproken gedragen worden. Ze komen voor in allerlei kleuren en kunnen verschillende prints bevatten.

13 artikelen  Waaruit bestaan onze sokken?

De klassieke rijsok heeft een ruitjes patroon in verschillende kleuren. Ze hebben een badstoffen voet en als bestandsdeel katoen, polyester, nylon en elastan. De nieuwe trend in de paardrijsokken zijn sokken met prints. De print kan bestaan uit bloemen, paarden, vlaggen enz. Bij de sokken zijn de bling-bling accenten ook niet meer weg te denken.

Microcotten sokken

Er zijn tegenwoordig ook sokken die gemaakt zijn uit microcotten. Van deze sokken zijn twee modellen. Één met badstoffenvoet en één met een microcotten voet. Microcotten kunnen je een beetje vergelijken met een dikke panty. Ze gaan alleen niet zo snel kapot.Vaak hebben deze sokken de voet in een andere kleur. Ze zitten ook heel fijn. In de winter periode heb je liever de klassieke sok en in de zomer de microcotten sok. De microcotten sok wordt ook veel gedragen door ruiters die opmaat gemaakte laarzen hebben. Doordat die laarzen vaak zo gemaakt zijn dat je laars precies past. Vaak is er dan geen plaats voor de klassieke ruitjes sok.

Paardrijsok

Een paardrijsok wordt gedragen over de rijbroek en zijn vaak passend bij je outfit. Heren dragen vaak een sok met een neutrale kleur dames daarin tegen zijn van de kleurtjes en printjes.