Paardrijlaarzen zijn er in diverse materialen. Zoals leer,synthetisch leer en rubber. Dan heb je ook nog verschillende modellen.

21 artikelen  
Jodhpurs en rubberlaarzen

Je hebt de laars en je hebt jodhpurs. Jodhpurs zijn korte laarsje die samen gebruikt worden met chaps. Chaps functioneren dan laarsschacht. De startende ruiter begint vaak met rubberlaarzen. Deze zijn goedkoop in aanschaf en comfortabel te dragen en vriendelijk in onderhoud. Nat doekje erover en ze zijn weer schoon.

Leren laarzen

Bij leren rijlaarzen is dat een ander verhaal. Wanneer je die niet goed onderhoud wordt het leer stug en lelijk. Het is niet verstandig om met deze laarzen de stallen te doen. Door de urine en mest droogt het leer uit. Om leer goed te onderhouden ben je een sloffe doek nodig en schoenpoets.

Schoenpoets

Schoenpoets heb je in verschillende kleuren zodat je altijd een match bij je laars kunt vinden. Met de sloffe doek haal je het vuil van de laars. Dan laten drogen en insmeren met schoenpoets. Even laten inwerken, dan de resterende resten verwijderen met een droge zachte doek en op poetsen met een panty. Een panty zorgt voor een mooie gepolijste laars die mooi glimt. En dat willen we allemaal op wedstrijd. Jodhpurs en chaps worden vaak gedragen bij het trainen. Ze zijn makkelijk in het gebruik.

Kleuren en materialen

Ook jodhpurs en chaps zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. De meest gebruikte kleuren voor leren rijlaarzen en jophurs met chaps zijn zwart en bruin. Voor rubberen laarzen is er maar 1 kleur en dat is zwart. Dan heb je ook nog een synthetische laars. Die hebben een buiten laag van leer, maar de binnenkant is van synthetisch materiaal. Er zijn ook nog outdoor laarzen die je kunt gebruiken wanneer je met de hond gaat wandelen of wanneer je in de stallen bezig bent. Deze laarzen hebben vaak een zool die waterdicht zijn en tegen mest en urine kunnen. Er zijn ook laarzen die een softopreen schacht hebben. Softopreen staat erom bekend dat het waterafstotend is en vocht regulerend is. Jodhpurs zijn er in drie varianten. In leer, synthetisch leer of rubber. Chaps zijn er in leer, kunstleer en nubuck.