10px;">

Ruiterjassen, ook wel paardrijjassen genoemd zijn jassen en jacks speciaal ontworpen voor tijdens het paardrijden. Voor het paardrijden heb je een jas nodig die goed ademend is. Een materiaal wat tegenwoordig veel gebruikt wordt is softshell. Softshell jassen hebben als kenmerk dat ze ademend en wind en waterdicht zijn. Softshell jassen zijn dus perfect voor ruiters en amazones.

Waterdichte paardrijjassen en ruiterjassen voor binnen

Naast de soft shell jassen hebben we ook paardrijjassen van een materiaal dat polyrethaan heet. Die zorgt er ook voor dat je jas water dicht is. Deze jassen worden dan ook gebruikt door ruiters die buiten rijden, of het nou goed of slecht weer is.

Voor ruiters die vaak binnen rijden zijn de wensen anders vaak anders. Als u vaak in de binnenbak rijdt is het minder belangrijk dat de ruiterjas waterdicht is. Een binnenbak kan daarentegen wel vaak koud zijn, dus zijn comfort en isolatie erg belangrijk. Ruiters die vaak binnen rijden willen ook graag een jas die goed ademend is en goed vochtregulerend is. Fleece is een materiaal dat vaak ook in ruiterjassen wordt gebruikt. Fleece is zeer comfortabel te dragen en te onderhouden.

Fleece en bodywarmers voor paardrijden

De bodywarmer wordt ook veel gebruikt voor paardrijden. Die zijn handig wanneer je net niet zonder rijjas kan rijden maar het te warm is om met jas te rijden. Een bodywarmer kan gevoerd zijn met verschillende materialen. Zodat je voor elk seizoen iets passend kunt vinden. Jassen zijn er ook in diverse kleuren te vinden.

Ruiterjassen voor iedereen

Bij ruitersport Katerberg hebben wij ruiterjassen voor iedereen. Onze jassen zijn beschikbaar in veel verschillende maten, zo hebben wij dames ruiterjassen, heren ruiterjassen en kinderruiterjassen. Ook hebben we jassen voor verschillende soorten omgevingen. Speciaal voor wedstrijden hebben wij ook nog een aparte selectie aan wedstrijdjassen.

Paardrijjassen van bekende merken bij ruitersport katerbarg

Bij Katerberg ruitersport verkopen wij alleen paardrijspullen van hoge kwaliteit en gereputeerde merken. Zo verkopen wij bijvoorbeeld Catago paardenspullen, dit Deense merk staat er om bekend dat alle producten het paard maximaal comfort en veiligheid bieden. Catago producten zijn ontworpen met vier focus punten; comfort, kwaliteit, stijl en functionaliteit. Ook verkopen wij paardrijjassen van andere gereputeerde merken zoals Busse en HKM.