(51, 51, 51); font-weight: 400; width: 290px; height: 291px; float: right; margin: 0px 0px 10px 10px;" width="290" height="291" alt="">

Handschoenen is een must voor de meeste ruiters. Rijhandschoenen beschermen je handen tijdens het rijden tegen de wrijving van de teugels langs je vingers. Wanneer men voor het eerst rijd en geen handschoenen draagt is de kans groot dat men blaren krijgt. In de winter beschermen handschoenen je ook tegen de kou. Daar heb je gevoerde handschoenen voor. Je hebt handschoenen voor ruiters en menners. Wij verkopen alleen de handschoenen voor de ruiter.

Waar bestaan rijhandschoenen uit?

De meeste handschoenen bestaan uit synthetisch materiaal, maar er zijn ook handschoenen in katoen, leer en suède. De katoenen handschoenen zijn voor de aller kleinste ruiters en zijn tevens de goedkoopste. Een goede handschoen heeft een stevige grip is niet te dik en slijt niet snel. Dat slijten ligt er ook aan hoeveel er mee gereden wordt en hoe moeilijk een paard te rijden is. Bij een paard wat moeilijk in zijn mond of met zijn hoofd is zullen de handschoenen sneller slijten dan bij een makkelijk te rijden paard. Je hebt ook nog de zomer handschoen die aan de bovenkant dunner zijn dan normale handschoenen. Dit zorgt ervoor dat je niet zulke warme handen krijgt. Ook belangrijk zijn handschoenen die stroef blijven wanneer het regent of wanneer je handen nat zijn van het zweet.

Kleuren handschoenen

Handschoenen zijn er in diverse kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn zwart, blauw, bruin en natuurlijk wit. Er zijn ook handschoenen met bling op de sluiting van de handschoen of handschoenen met verschillende accenten die dan weer matchen met de outfit van de ruiter. De meeste handschoenen hebben een sluiting met klittenband. Er zijn zelfs handschoenen die speciale vingertoppen hebben om een touchscreen te bedienen. De nieuwe trend bij handschoenen is een siliconen antislip laag. Dit moet meer grip geven dan de standaard handschoenen. Bij de meeste handschoenen hebben ze een teugelversterking aangebracht. Zodat men minder snel slijtage krijgt.