ZoneGuard

Wat is er zo uniek aan ZoneGuard?

Bij ons geen aanbod van tientallen apparaten, want dat maakt het maken van de juiste keus alleen maar lastiger. Een schrikdraadapparaat (weideklok of stroomklok) heeft als doel de stroom op het draad te houden waardoor dieren niet kunnen uitbreken. Zij moeten blijven waar ze horen en dat is binnen de afrastering. Dat is precies wat onze schrikdraadapparaten doen! Ze bewaken het terrein waarop u uw dieren wilt houden en zorgen ervoor dat ze op het terrein blijven, Onze apparaten kenmerken zich door eenvoud en betrouwbaarheid, en op alle systemen bieden wij 2 jaar garantie. Alle onderdelen zijn op elkaar afgestemd, om een zo hoog mogelijke efficiëntie te bieden.

Het complete programma is geschikt voor allerlei doeldieren, waarbij veiligheid en kwaliteit voorop staan. Er kan worden gekozen voor apparaten op lichtstroom (230V), op batterij of met een zonnepaneel.

Uitgangsspanning in Volt

Dit is het voltage dat aan de uitgang van het apparaat wordt gemeten. Dit is nodig om de energie te transporteren. Omdat de afrastering nog niet is aangesloten, heeft dit getal geen praktische waarde.

Spanning bij belasting 500 Ohm in volt

Dit is het voltage dat op de afrastering staat bij aanraking van mens of dier.

Ladingsenergie in Joules

Dit is het vermogen aan energie dat het schrikdraadapparaat uit het stopcontact of batterij opneemt.

Impulsenergie in Joules

Dit wordt ook wel de ontladingsenergie genoemd en is de impuls die het dier voelt wanneer het in aanraking komt met de afrastering. Hoe hoger de impulsenergie, hoe sterker de klap.

Aarding

Goede aarding is 50% van de kwaliteit van de afrastering, een belangrijk onderdeel dus. De aarding zorgt ervoor dat het stroomcircuit zich sluit. Dit betekent dat bij aanraking van het afrasteringsdraad, de stroom via het dier de grond invloeit en via de aardingspaal terugvloeit. Een aarding bestaat uit speciale aardingspalen. Als er meerder nodig zijn, dan dienen ze minimaal 3 meter uit elkaar geplaatst te worden.

Bij de keuze van het aantal benodigde aardpennen speelt de bodem een belangrijke rol, Een droge bodem bijvoorbeeld heeft een veel slechter geleiding dan een vochtige bodem (er zijn dus bij een droge bodem meer aardingspalen nodig dan bij een vochtige bodem)

Hoe werkt een elektrische afrastering?

Een elektrische afrastering bestaat uit een stroomcircuit waardoor de stroom zich verplaatst. De stroom gaat via de draad naar het dier of naar het gras en via de aardingspaal van het aardingssysteem terug naar het apparaat.

Noodzakelijk voor een goed functioneren stroomcircuit

-Een schrikdraadapparaat dat regelmatige stroomstoten afgeeft.

-Een afrasteringsdraad die de stroom geleidt.

-Isolatoren die de stroom isoleert van de palen.

-Aarding die de stroom terugvoert naar het schrikdraadapparaat.

Met onze producten kiest u voor kwaliteit en veiligheid, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de juiste werking van het apparaat. De ZoneGuard producten zorgen ervoor dat uw dieren binnen de afrastering blijven.