font-weight: 400; width: 243px; height: 163px; float: right; margin: 0px 0px 10px 10px;" width="243" height="163" alt="catago zebra vliegendeken">

Vliegendekens beschermen je paard of pony tegen vliegen, knutten en andere steekvliegen. Vliegendekens zijn er dus in diverse uitvoeringen en met verschillende doeleinden.

Je hebt de eenvoudige vliegendeken zonder hals die het paard gedeeltelijk beschermt tegen vliegen en dazen. Die dekens zijn er ook met hals die dus al meer van het paardenlichaam beschermt. Tegenwoordig zit er bijna aan elke vliegendeken een buikflap. Dit beschermt het paard bijna overal.

Nu zijn er ook paarden en pony's die last hebben van de knutten. Sommige paarden en pony's krijgen van de knutten een allergische reactie en krijgen dan jeuk. Daar zijn de eczeemdekens speciaal voor gemaakt. Deze dekens zijn gemaakt van een zeer fijn gemaasde stof waar de knut niet doorheen kan komen. De eczeemdekens zitten aangesloten en bedekken het hele lichaam van paard of pony. De meeste eczeemdekens hebben ook een vliegenmasker.

De kleur van de dekens varieert enorm. De meest verkochte zijn de vliegendekens met een zebra print. Door de strepen kan de daas het paard niet goed vinden. De kleur rood beschermt ook tegen dazen maar wordt niet vaak toegepast.

De daas steekt niet maar bijt en het is dus mogelijk dat er zelfs door een dunnen deken heen gebeten wordt. Het beste is dus een kleur te kiezen die dicht tegen wit aan zit. Lichte kleuren weerkaatsen de warmte zodat het paard niet zo opwarmt, want dazen komen op warmte af.

Heeft u vragen over vliegendekens, vliegenmaskers of eczeemdekens neem dan gerust contact met ons op.