Er zijn diverse soorten dekens. Zomerdekens, winterdekens, staldekens, vliegendekens, fleecedekens, uitrijdekens enz. Winterdekens heb je…

40 artikelen  in verschillende diktes variërend van 100 gram tot 400 gram. Ook hebben dekens verschillende sterktes dat wordt weergegeven in denier. Hoe hoger de denier hoe sterker de deken is. De meeste dekens hebben 600 denier wat in het algemeen prima voldoet. Vaak hoe hoger het denier is hoe duurder de dekens worden. Deze dekens zijn waterdicht.

Zomer- en winterdekens

HB winterdeken Burgundy

Zomerdekens/regendekens hebben vaak geen vulling . Deze dekens worden het meest gebruikt bij regenachtige dagen . In het voorjaar hebben zomer dekens geen voering maar in het najaar zijn ze vaak gevoerd met fleece. Deze dekens zijn waterdicht.

Showtime Dutch Crown fleecedeken blauwStaldekens en fleecedekens

Staldekens zijn net als winterdekens in verschillende diktes te verkrijgen. Het verschil tussen winterdeken en staldekens is dat staldekens niet waterdicht zijn. Fleece dekens worden het meest gebruikt in de koudere periode. Na een training zijn paarden/pony’s vaak bezweet en dan wordt er een fleece deken opgedaan om het zweet zo snel mogelijk van de paardenvacht te transporteren. Fleece staat erom bekend dat het gemakkelijk zweet op neemt.

Uitrijdekens en vliegendekens

Diamond collectie uitrijdeken grijs

Bij zeer koude dagen gebruikt men ook wel een uitrijdeken. Deze dekens zijn van fleece en hebben een uitsparing voor het zadel. Deze beschermd voornamelijk de rug van het paard tegen de kou. De vliegendekens zijn er ook in diverse varianten. Met een hals zonder hals, met buikflap zonder buikflap. Zoals de naam al zegt beschermd deze deken de viervoeter tegen vliegen en dazen. Ook is er een variant die die voor eczeempaarden geschikt is. Deze dekens beschermen het hele dier van top tot hoef.

Eczeem-deken