Paardenkoekjes

Belonen

Het belonen van het paard gebeurd vaak door paardenkoekjes. Paardenkoekjes zijn er in alle vormen en maten en niet vergeten smaken. Er zijn ook koekjes die niet alleen lekker zijn maar ook nog een functie hebben. Zoals koekjes met knoflook of eucalyptus. Knoflook is voor het inwendige en het geven van een knoflook geur aan de lichaamsgeur. Het is dan de bedoeling dat steekvliegen hun dan niet zo aantrekkelijk zullen vinden.

Vitamines e mineralen

Eucalyptus is goed voor de luchtwegen. Je hebt ook paardenkoekjes met als ingrediënten extra mineralen en vitamines. Dus deze zijn niet alleen lekker maar ook gezond. Ook voor paarden en pony's geldt dat zij gezond moeten snoepen. Dus het liefst geen suiker eraan toegevoegd. Elk merk heeft wel een soort paardenkoekjes.

Vrijheidsdressuur

Tijdens vrijheidsdressuur doen paarden oefeningen aan de hand. Voor die oefeningen krijgen ze dan als beloning een koekje. Dan heb je wel in de gaten dat dan koekjes zonder suiker beter en gezonder zijn.

Koekjes voor paarden

Paardenkoekjes zijn groter dan hondenkoekjes en hebben dus dezelfde functie. Het belonen of gewoon een extraatje. Paarden zijn dol op paardenkoekjes vooral de smaak appel. Andere smaken zijn kruiden, wortel, banaan en eucalyptus,