Little horsies. Bij de little horse friends behoort natuurlijk een little horsie of te wel een kleine pony. In het algemeen zijn dit zulke kleine pony’s die altijd buiten de groep vallen. Het zijn kleine welsh a pony’s, de mini shetlander en de sheltlander. Voor deze groep is er bijna nooit iets te krijgen. Nu hebben wij daar een leverancier voor gevonden en zijn daar heel blij mee. En ik denk de little horse friends ook.

46 artikelen  Maten

De maat van deze groep gaat tot een stokmaat van 122cm. Normaal heb je de maat pony die meestal ook voldoet alleen bij deze groep is dat veel te groot. Die kleine pony’s hebben kleine benen waardoor de beenbeschermers maat pony te groot zijn. De maat voor die pony’s is xxs, xs of s. Daaraan kun je al zien dat ze heel klein zijn. Deze pony’s worden steeds meer gehouden dus is de vraag naar artikelen ook in de jaren gegroeid.

Geschikte producten voor een pony

Nu kun je dekens, dekjes, halsters, beenbeschermers, hoofdstellen en bitjes voor de kleine pony’s krijgen. De dekens heb je in fleecedekens, regendekens en winterdekens. De dekens hebben vaak een leuke print omdat het vaak pony’s zijn van kinderen. De fleecedekens, halsters met touw en de beensbeschermers kunnen je als set kopen. Dat geeft altijd een leuke uitstraling. De hoofdstellen zijn van leer maar vaak met neusriem en frontriem in een andere kleur onderlegt. De dekjes zijn ook kleiner dan een pony maat dekje. De zadeltjes die op deze pony’s liggen zijn ook kleiner dus zijn de dekjes ook niet zo groot. De halsters hebben ook een kleine maat en zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Vaak hebben deze ook vrolijke kleuren met een bijpassend halster touw. Dat halstertouw heeft een karabijn sluiting. Wat we niet mogen vergeten zijn de vliegendekens voor deze groep. Deze zijn wel vaak dezelfde als de normale vliegendekens maar aangepast aan de vorm van de kleine pony’s.