Verkoop leuk????

Het verkopen van een paard heeft veel voeten in de aarde.
17 August 2018

Hallo daar ben ik weer. Ik weet dat het weer een tijdje geleden is maar dat komt omdat ik bezig was met een excel bestand van het nieuwe merk Catago. Dat heb ik nu afgerond en nu kan het verwerkt worden in mijn webshop. En dan hoor ik jullie denken ben je zolang daar mee bezig? Ja ik wel. Nou ja eigenlijk was ik er al een keer eerder bijna mee klaar maar ja ik heb iets niet goed gedaan en toen was mijn bestand weg en kon ik helemaal overnieuw beginnen. Het ging om ongeveer 1700 artikelen die ik moest vertalen van het Engels naar het Nederlands en het zo klaar maken dat alles ingevoerd kan worden in de webshop. Ik was bij artikel nummer 980 en daarna weer bij 1. Das pas balen. Maar dat krijg je als computer nert, not dus. Heb ik weer heeeeel veel van geleerd. Overkomt mij noooit weer.

Het rijden met I,m Emerone werpt weer zijn vruchten af. Eindelijk gaan we weer de goede kant op. Yes. Ik mag opstappen en mijn voeten in de beugel doen dan snel in draf en op de volte. Eerst links om want dat vind zij het fijnst, ik ook trouwens, want rechtsom is ze nog best wel sterk. Na de attractie volte rijden gaan we proberen de hoefslag te volgen. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot maar na 3 pogingen gaat het meestal goed. Dan kan ik normaal gesproken haar oppakken en alles weer doen. Maar ja je hebt soms van die dagen dan zijn er wezens in de buurt die roet in het eten gooien. Zo hebben we familie kraai die het leuk vindt om de bomen te moeten snoeien net wanneer ik er langs kom. Tja en dan zit er maar 1 ding op en dat is weer die leuke volte. Ze is haar vertrouwen kwijt en die moeten we samen weer herstellen. Het zou dan ook makkelijk zijn wanneer alle omwonende beesten families daar een klein beetje rekening mee zouden willen houden. De bak kabouters heb ik met vakantie gestuurd dus daar hebben we geen last meer van.

Het verkopen van een paard is nog niet zo makkelijk. Jemig wat zijn er veel mensen die denken dat ze kunnen rijden of paarden kennis hebben. Bleh. Komt er een moeder met dochter uit Duitsland. Ze komen hier het erf op en ons wordt meteen verteld dat dochter lief kampioen is. Oke ik denk dat is mooi dan kan die ook wel een beetje rondsturen. Na een aantal vragen van hun kant kreeg een beetje een raar gevoel. Maar ja sommige mensen weten niet beter dus ik heb het naar achteren gedrukt en dacht het gaat om het rijden. Tja en toen kwam het rijden..... Je voelt het al aankomen. Dochter lief stapt op, rijdt de bak rond en ik keek mijn man aan. Die is kampioen? Ik geef dochter lief wat adviezen, krijg ik te horen van moeders dat dat niet nodig was want zij was toch echt kampioen geweest dus ze kon het wel doen zonder advies. Floranc, dat is mijn paard die verkocht wordt, kijkt mij aan van wat moet ik hier mee. Hij keek zo wanhopig dat ik dochterlief gevraagd heb om af te stappen. Ben er nooit achter gekomen waar en hoe ze nou kampioen was geworden. En dan al die vragen die mensen stellen. Heeft u een filmpje en dan het liefst zo'n filmpje dat ze het idee hebben dat ze er zelf op zitten. Want dan hoef je niet langs te komen. Dat kost namelijk tijd. Ik vind het altijd heel knap dat mensen al op een filmpje kunnen zien wat voor karakter het dier heeft en of hij lekker zit enz. Volgens mij kun je zoiets alleen maar beoordelen door het paard te proberen. Na het versturen van tig filmpjes, beschrijving van het paard en het beantwoorden van de (domme) vragen zijn er maar weinig mensen die het fatsoen hebben en even zeggen bedankt voor de informatie maar het paard is niet geschikt voor ons of wij zoeken iets anders. Het is maar een kleine moeite, toch?

2689112550-MScholtens-Websize-Ruitersport-049.jpg

Dan zal ik jullie nog even vertellen hoe het met onze baby gaat. Madam is nu 7 weken oud. Ze is deze week gechipt en heeft zich voorbeeldig gedragen binnen 5 minuten zat de chip op zijn plek. Nu moeten jullie niet denken dat mevrouw helemaal genezen is hoor. Haar streken heeft ze nog steeds. Wanneer ik s'avonds ga voeren komt ze met mond open en oren plat in de nek naar mij toe gerend. Ik weet niet waarom. Misschien duurt het haar allemaal te lang want moeder en dochter worden als laatste gevoerd. Maar oke, ik kom dus met mijn voerbak het weiland in madam komt er dus aangerend en klets heeft ze een knal van de voerbak te pakken. Ja ik ben geen wild waarop gejaagd moet worden. Na de knal staat ze mij aan te gapen van das ook weer niet nodig. Dan komt ze naar mij toe en mag ik haar toch nog even kriebelen. Ze kan wel lief zijn. Opgroeien is ook best wel moeilijk en vooral het leren van wat wel mag en wat absoluut niet mag. Baby heeft nog 3 jaar om alles in haar kleine hoofdje te printen hoe ga je om met die beesten op 2 benen. Hahaha.

Groetjes ,

Hier uit Stieltjeskanal