Soms heeft het even tijd nodig.

Een maatje verliezen en een maatje gevonden.
14 January 2019

Hallo

Daar ben ik weer. Het heeft even geduurd maar ik had na het verlies van Nemo even geen zin om iets te delen. Nog is het gemis groot maar we moeten door. Er zullen mensen zijn die denken het is maar een hond. Maar mijn dieren zijn een deel van mij. Nu heb ik sinds kort een pup erbij. Hummer en ik konden onze draai niet goed vinden en Tommie, zo heet onze nieuwe aanwinst, kwam op ons pad. Tommie is nu ongeveer 4 maanden en is een boerenfox. Hummer is er heel erg van opgeknapt. Nu heeft hij een echt speelkameraadje. Het vliegt met regelmaat door het hele huis achter elkaar aan. Hummer is weer helemaal in zijn sas. Ook ik ben er heel blij mee. Tommie is ook een hondje die de hele dag achter je aan loopt. Dat miste ik heel erg. Nu heeft Tommie ook een plaats gekregen in de winkel. Onder mijn bureau heeft hij een eigen domein met kussen, speelgoed en kauwbotjes. Lekker gezellig. Ook voor de klanten (hoop ik) hihihi. Vandaag heb ik voor het eerst met alle twee de honden samen gewandeld. Hummer is in tussen netjes opgevoed en loopt keurig naast mij maar dat kleine ding is nog een beetje een ongeleid projectiel. Zodra wij bij de straat weg zijn mag Tommie los en dat vind hij geweldig. In de sloot, rennen overal snuffelen maar wel altijd kijken waar ik of Hummer is. Jij komt direct wanneer je hem roept. Heel anders dus dan onze Kangal Hummer, die hoef je niet los te laten want die leeft dan in zijn eigen wereld en daar hoor ik dan niet meer bij.Het is wel genieten van die twee. Het spelen tussen een hond van rond de 55 kilo en een hond van ongeveer 6 kilo is ook heel grappig om te zien. Hummer zo voorzichtig en Tommie zo druk. Hummer probeert zo voorzichtig mogelijk te doen. Mislukt soms wel eens maar dan is elkaar even likken en weer verder.

1284487520-Tommie.jpg

Waar ik ook trots op ben is mijn Floranc. Wat een top paard is het nu. We hebben een aantal wedstrijden in het Z1 gereden. Niet elke wedstrijd was succesvol maar het paard is zo verschrikkelijk veranderd. Van een paard dat bijna stil viel in een proef naar een paard dat soms heel erg grappig kan doen in de proef. Bijvoorbeeld de uitgestrekte galop vind hij tegenwoordig prachtig. Hij kan tegenwoordig dan nog wel eens zijn hoofd tussen zijn voorbenen steken. En omdat ik dat niet van hem verwacht kom je dus in hele rare situaties terecht. Om je dood te gieren. Ik kan er niet boos op worden. Wij willen een paard dat lekker in zijn vel zit en met plezier door de baan gaat nou ja dan kan dit eens gebeuren. Het is niet zo dat hij echt gaat bokken hoor alleen de controle is even weg. De laatste weken gaat het in de training echt geweldig en ik krijg steeds meer controle over zijn beweging waardoor ik dus ook meer controle krijg over de oefeningen. En dat heb ik gisteren gemerkt tijdens de laatste selectie in Exloo. Jemig wat liep dat paard en ik was die gene die controle had. Alle oefeningen gingen zoals ik ze wilde doen. Dat geeft echt een super gevoel. Tja vaak als je gevoel goed is moet je de punten nog maar afwachten. Flo afgezadeld en even wachten op de punten dan konden we ook weer naar huis. Nou daar lagen de punten. Vindt het altijd spannend. Kijk ik op mijn protocol heb ik eerst aan mijn man Jan gevraagd of ik het goed zag. Dat kon niet, echt niet, zoveel punten. 244,5 dat is 3 winstpunten. Ik kon wel janken zo blij was ik. Ik rijd zo maar 244.5 punt. IK. Niet te geloven. Nu proberen om dit gevoel vast te houden tijdens het rijden. Heb eindelijk het knopje gevonden. Heerlijk. Ik had ook nog een tweede plaats. En wat was die tweede plaats voor prijs een te goed bon van €15,- die je kan besteden bij BMX ruitersport. Ik wordt er intussen wel een beetje moe van dat je niet gewoon prijzengeld krijgt. Wanneer kun je zo'n bon nou inleveren. En dan praat ik nog niet over die wedstrijden waar je gebruiksartikelen kunt winnen. Je betaald €10,- per proef en waar kun je uit kiezen. Een borstel, verpakking met 10 repen mars of snickers, halsertouw en nog meer van die lullige dingen. Maar een rozet kun je niet meer krijgen want dat zal wel al te duur zijn. En je ziet het steeds meer. Gebruiksartikelen. Wanneer je een keer wint is het leuk om je geld er weer uit te krijgen. Nu krijg je allemaal van die spullen in huis die je absoluut niet nodig bent en dus ergens in huis of op stal rond slingeren. Paardrijden is al zo duur. Ik denk dat ik niet de enigste ben die er zo over denkt.

Voor vandaag heb ik wel weer genoeg gelult. Tot snel.

Groetjes,

Ina