Onze nieuwe aanwinst en meer leuk nieuws

Een nieuw leven hier op stal en nieuw merk en een heel mooi schilderij in de winkel.
22 June 2018

Hoihoi,

Gisterenavond is onze veestapel uitgebreid met de geboorte van het veulen van Dutch Zyra ( Lucky Boy x Colman). De papa van het veulen is I'm Special de Muze. Het merrie veulen heeft de naam I'm Special Dutch 2.0 gekregen. Je vraagt je nu af waarom 2.0. Nou wij hebben al een nakomeling van I'm Special de Muze. Onze I'm Emerone. Deze merrie heeft aan moederskant Burggraaf. Emy heb ik nu sinds ongeveer 3 maanden onder het zadel en wordt nu in de dressuur uitgebracht. Jaja ik weet het. Het is een springpaard maar ik ben geen springruiter. Die tijd hebben wij gehad wordt ook een dagje ouder. Ben gewoon een bange poepert. Hihihi. Ik hoop niet dat het veulen op Emy gaat lijken want dan hebben we nog een kluns in tank formaat. Emy heeft altijd wondjes op de gekste plekken of andere dingen. En dan kan ze je aankijken van daar kan ik niets aan doen. Duh. Voor de rest is ze wel lief.

3636026215-eerstedag.jpg

Het veulen is gisteravond rond half 9 geboren en binnen een uur stond ze en nog een half uur later dronk ze ook. Ze heeft een mooie bruine kleur en voor zover we het kunnen zien 1 wit voetje en een kolletje. Terwijl Emy 3 hoge witte benen en een lange bles en niet te vergeten de mega grote witte vlek onder haar buik, heeft dit veulen heel weinig wit. Grappig. De opa van van beide merrie's is de springhengst Emerald die onder de ruiter Harrie Smolders heel veel grote prijzen wint. Emy lijkt dus als twee druppels water op Emerald. Zondag gaan Emy en ik voor de tweede keer de dressuur ring in. Best wel spannend omdat Emy eigenlijk springpaard is en dus een beetje een allergie heeft voor witte hekjes. Dus de kans is aanwezig dat ze denkt dat ze over de hekjes moet. Heeft ze al geprobeerd bij de eerste wedstrijd. Toen moest ik tijdens de proef in haar oor fluisteren dat het geen springwedstrijd was. Ze was heel erg teleurgesteld maar heeft toen toch maar haar best gedaan. Wel lief van haar.

Vorige week zijn er nog meer leuke dingen gebeurd. Krijg ik een telefoontje van Brenda Vierboom en vraagt ze aan mij of ik een schilderij van haar in de winkel wil hangen. Nou echt wel. Jemig wat kan die goed schilderen. Dus ik was best wel trots dat ik zo'n mooi schilderij van haar in mijn winkel mag hebben. Brenda schildert heel veel paarden, ook in opdracht, en doet dit op een manier alsof het paard echt is. De uitdrukking in de ogen, die bij een geschilderd paard zo belangrijk is, pakt ze precies. Er zit echt gevoel in haar schilderijen. Dus ik loop nu als een trotse pauw in mijn winkel want ik heb een schilderij van Brenda in de winkel.

2355161870-schilderijwinkel.jpg

En dan krijg ik nog een nieuw merk. Het merk komt uit Denemarken en heet Catago. Catago heeft stoere artikelen en zijn technisch goed onderlegd.Tevens zijn vanaf Augustus de caps van Onek bij ons verkrijgbaar. Later vertel ik hier meer over.

Weer heel veel beleefd deze week en wat zal er nog meer gebeuren. Met paarden is elke dag verrassend. Jullie lezen het in de volgende blog. Veel plezier met het lezen.

Groetjes Ina