Mensen en paarden zijn zo leuk

Jury's, veulens en merrie's
25 June 2018

Hallo daar zijn we weer.

We hebben weer het nodige beleefd in een paar dagen tijd. Gisteren ons wonderkind buiten gezet met moeders en dachten dat we ze met een gerust hart achter konden laten. Maar daar dacht het veulen dus iets anders over. Komt Michaela een half uur later bij ons aan de deur om te zeggen dat het veulen aan het buurten. Zijn ze nog maar 3 dagen oud en dan willen ze al zelfstandig kennis maken met de buren. Dat vond moeders dus ook echt niet grappig. Ja en dan moet je het brutale nest weer naar haar ongeruste moeder brengen. Dat had nog al wat voeten in de aarde omdat de buren het toch ook wel zeer gezellig vonden en er niet helemaal mee eens waren dat de visite nu al weer naar huis moest. Na veel overredingskracht vonden ze het toch ook beter dat ze weer naar moeders ging. Pfffff dacht ze later op stal wat een avontuur.

Ik moest ook nog op concour met big red oftewel Emy. Onze tweede dressuurwedstrijd bij manege de Eekwal in Emmen. Inrijden heerlijk relaxed en geen grote protesten. Eigenlijk ging het wel heel lekker. Ja en toen de eerste proef. Achter A zit bos en in het bos zijn de jagers. Ja echt dat dacht ze. Niets onder controle maar ja ik moest wel starten. Ik had echt zo iets van hier heb ik voor betaald dus je gaat maar rond kon me niet schelen hoe maar ik ga mijn proefje rijden. Dus we zijn begonnen. A binnen komen en C rechterhand. Wat rechterhand dacht Emy daar staat een wit hekje en springpaarden moeten over hekjes springen. Vol in de ankers anders hadden we bij de jury op schoot gezeten. Staat er op mijn protocol bij dit onderdeel dat ik moest nadenken met wat ik deed. Nou dat wist ik ook echt wel maar Emy dacht er gewoon anders over. Mijn richtingaanwijzer deed het even niet en dan heb je natuurlijk ook nog een springpaard die nog niet denkt als een dressuurpaard. Dus sorry. Het is natuurlijk ook wel schrikken als er zo'n grote gevlekte vos op je af komt stuiven. Hahahaha. De proef heb ik kunnen uitrijden dus ik heb haar toch kunnen overtuigen dat de jagers er vandaag niet waren.

3211141737-36045970_2056777364363774_373085014226632704_n.jpg

De tweede proef liep anders mevrouw had zich herinnert dat ze vandaag dressuur deed en geen springen. Dus die proef verliep beter. Nog niet helemaal naar wens maar ja ze was ook een beetje boel hengstig. En als er dan een lekker ding gaat hinneken dan moet je natuurlijk wel reageren. B afwenden E rechterhand wat E rechterhand, joehoe lekker ding ik ben hiiiiieeeeer. Foutje. Maar dat was het enige ernstige voor de rest nog slordigheden maar dat komt vast wel goed he Emy.

En dan ga ik vanmorgen met Hummer wandelen. Lekker relaxed. Nou echt niet. Hummer doet even een dikke boeboe in de bosjes komt er in eens een hele grote duitse of deensedog aan rennen. Wat denkt Hummer je mag niet naar mijn baasje. De dog was alleen maar vrolijk maar kwam er een beetje te enthousiast aan. Daar houd Hummer niet van en hij natuurlijk ook nog gestoord tijdens zijn grote boeboe. De dog blijft op een afstandje kijken maar ja ik moet Hummer tot fatsoen brengen want die dacht alleen maar ga weg je blijft van mijn baas af. Ik kan zo vaak zeggen dat ik mijzelf ook wel kan redden maar dat gelooft die kwast niet. Na veel getrek en gesjor en ging Hummer toch maar mee. Maar nu had hij zoveel prikkels gehad dat relaxed wandelen er niet meer inzat. Beetje jammer dat mensen hun honden niet gewoon bij zich houden. Nu moest ik mijn hond bestraffen terwijl hij mij wil beschermen. Beetje jammer. Ik heb niet voor niets aan de lijn.


Zo dit is wel even weer een verhaal. Dus ik stop er nu maar mee. Hihihi. Bedankt weer voor het lezen.

Groetjes,

Ina