Jemig het werkt!

Had het nooit verwacht maar ben er super blij mee.
25 October 2018

Hoihoi,

In de laatste blog had ik al verteld dat het rijden met onze I'm Emerone niet goed ging en dat we hadden besloten om haar te verkopen. Dat is inmiddels gebeurd en ze heeft een fijn huisje gekregen en wij hopen dat we nog veel van haar gaan horen in de springsport. Was niet een makkelijke beslissing maar soms moet je een besluit nemen. Nu stond mijn dressuur paard ook te koop maar die gaat nu niet meer weg. Het is zo'n braaf, lief en goed paard dat ik hem een tweede kans heb gegeven. Floranc was niet altijd een paard wat graag aan het werk ging maar er is mij verteld dat je met voeding heel veel kunt doen. Dus ben naar Baudy van HGW agrishop geweest en heb haar mijn probleem voorgelegd. Op advies van haar ben ik een andere brok gaan gebruiken op basis van omega's en een endurance muesli voor na de training. Wat een verandering. Ben er ontzettend blij mee. Ik heb nu een paard wat met plezier aan het werk gaat en zelfs een beetje ondeugend wordt. Super leuk. Ik heb nu een paard met veel kwaliteit en die het nu ook leuk vind om voor je te werken. Had nooit gedacht dat voeding zoveel kan doen. Ben blij dat ik het geprobeerd heb. Startpas weer geactiveerd en de eerste wedstrijden alweer opgegeven. Over 14 dagen is de eerste. Heb er veel zin in.

Onze prinses I'm Special Dutch (I'm Special de Muze x Lucky Boy) ontwikkeld zich super zelfs haar karakter wordt beter. Mams wordt sinds kort weer bereden dus moest ze leren om een poosje alleen op stal te zijn. De eerste keer nog even een beetje jammeren maar eten maakt een heleboel goed. De tweede keer was het al van toe maar mams ik ben een grote meid ik redt mij wel. Moeders was al lang blij dat ze even van dochterlief verlost was. Maandag komt de hoefsmid en dan moet het prinsesje bekapt worden. Ze tilt netjes haar voetjes op dus dat zal niet zo'n groot probleem worden, hoop ik. :) Nog een paar weekjes dan mag ze verhuizen naar haar eigen paleis hier bij huis. Dan kan ze volwassen worden. Het is ook een echt springpaard want mevrouw probeert al over de omheining heen te komen maar ze ziet nog geen goede afstand en hoogte en dan knapt er wel een draad van de omheining. Das een beetje jammer moeten wij weer aan het werk om het te repareren. Het wordt in ieder geval een goed sportpaard ze moet en zal naar de overkant. Pfff.

In de winkel ben ik druk bezig met de wintercollectie op z'n plek te krijgen en natuurlijk in te voeren in de webshop. Er zijn heel veel nieuwe type dekens binnen gekomen. Niet alleen de standaard dekens maar ook dekens die een technische bewerking hebben gehad. Deze dekens zorgen voor een aangenaam klimaat voor het paard en hebben veel comfort. Deze dekens kunnen met hals en zonder hals gedragen worden. Op de webshop staan ze met foto's. Ze zijn van het merk Busse, Catago en HB ruitersport. Deze dekens hebben dezelfde kwaliteit als de zeer bekende merken maar zijn veel aantrekkelijker geprijsd.

7450142290-497415064.jpg

Ook heb ik iets zo schattigs binnen gekregen. Het is wel pas voor de feestdagen maar het ziet er zo mooi en schattig uit. Het is de kerstcollectie voor paarden en pony's. Die collectie bestaat uit dekjes, halsters en oornetjes. Geweldig! De oornetjes hebben kleine witte bolletjes aan de oortjes en glitterstenen aan de rand. De kleinste maat is mini shetlander en de grootse is full.

4129170728-s0zpMt6A.jpg

Ik heb wel weer genoeg verteld en zal jullie niet langer bezig houden. In de volgende blog zal ik jullie vertellen over mijn wedstrijd. Vind het zeer spannend ben al sinds januari niet meer in de Z gestart dus nog flink oefenen in een grote rijbak.

Fijn weekend alvast.

Groetjes

Ina & Floranc

3594944452-kadora-natuursteen-hartje-best-friends-forever_phpcsYZnh_thumb.png