Blessures en keuzes.

Soms moet je bepaalde keuzes maken die niet altijd leuk zijn.
18 July 2018

Hoihoi,

Daar ben ik weer. Eerst iets over onze "Baby". Mevrouw is wat makker geworden en het bijten is na een tik op neus toch niet leuk meer. Pffff. Dat hebben we in ieder geval weer voor elkaar. Ze komt nu zelfs al aangerend wanneer ik in het weiland loop. Nicht immer aber immer öfter. Hahahaha. En het reageert op haar naam en dan kan er zelfs soms een kleine hinnik vanaf. Dan ga je helemaal smelten. Ze weet nu al hoe ze je kan inpakken de kleine ondeugd. Haar moeder wordt dit jaar niet meer gedekt omdat we al zo laat in het seizoen zitten. Wij beginnen volgend jaar in maart en hopen dan dat we in 2020 weer een veulen krijgen. Lijkt wel heel ver weg. Met een week of 4 zullen we eens kijken of moeders nog bereden kan en wil worden. Gelukkig hoef ik er niet op. Eigenlijk hebben we helemaal geen ruiter voor haar. Oeps vergeten. Dutch Zyra is Z springen en springt alles maar gemakkelijk is ze niet. Het is een echte merrie en wanneer zij haar dag niet heeft kun je haar het beste weer terug op stal zetten want dan is er geen land mee te bezeilen. In het parcours geeft ze alles en kun je echt op haar vertrouwen. Maar o wee als je haar straft onder het rijden en zij denkt dat het niet gepast is dan heb je een probleempje. Geen klein probleempje maar een mega probleem.Dus we gaan zien wat het wordt.


Met Emy zou ik de twee selectie wedstrijden rijden in de B. De eerste selectie was tijdens het Zuidenveld in Dalen en de tweede selectie is zondag a.s. in Coevorden. Maar jammer genoeg is Emy geblesseerd. Drie weken geleden is het begonnen. Wij dachten dat het aan de hengstigheid lag want dan vertoond ze wel meer vervelende trucjes. Maar het werd steeds erger. Op een gegeven moment wilde ze totaal geen buiging meer naar rechts nemen. Had intussen al een afspraak bij de paardentandarts gemaakt. Vorig jaar had ze ook al veel problemen met wisselen dus ik dacht misschien ligt hier de oorzaak. Er bleken dus ook haken achter in haar mond te zitten. Ik blij dat het verholpen was en dacht nu kan ik weer rijden. Niet dus. Het werd steeds erger. Toen een afspraak gemaakt bij een osteopaat die haar helemaal heeft na gekeken. Blijkt dat er 3 wervels in haar rug niet goed zaten. Hij heeft haar gemasseerd zodat ze haar spieren ging ontspannen en hij de wervels daarna weer recht kon zetten. Geweldig om te zien hoe zo'n paard daarop reageert. Voor de behandeling heel druk en erna helemaal zen. Nu twee dagen niet rijden en dan mag ik weer volop bezig. Waarschijnlijk is zij een keer geschrokken in de wei en is ze vergeten om haar achter benen mee te nemen bij het wegrennen. Daardoor hebben de spieren een opdoffer gehad en zijn er wervels ontzet. Echt iets voor kluns Emy. Zij heeft wel vaker rare acties met dat grote lichaam. Nu hopen dat het weer helemaal goed komt. En dan maar werken naar de L1. Heb er zin in.

Mijn ander paard, Floranc (Florencio x Sandreo), heeft nu pech. Hij staat te koop omdat ik eigenlijk geen tijd voor 2 paarden heb. En daarom reed ik hem er half bij. Puur voor het onderhouden. Hij is 8 jaar en Z1 geklasseerd en kent de wissel. Nu viel Emy weg en had ik dus extra tijd voor hem. Bij hem ben ik nu begonnen met het verzamel werk in de draf. En goed dat hij dat doet. En het fijne van Floranc is dat hij zo mega braaf is. Bij hem hoef je nooit op te letten of er iets raars in de rijbaan gebeurd. Aan de ene kant is het jammer dat hij weg moet maar aan de andere kant is het wel eerlijker voor hem. Doordat ik lange tijd geblesseerd ben geweest kan ik zijn bewegingen niet goed uitzitten. Dus ik zit hem op sommige momenten meer tegen dan mee denk ik. Floranc verdient een ruiter die er alles uithaalt wat erin zit en ik denk dat ik aan mijn limiet zit. Jammer maar helaas. Je moet je grenzen herkennen.

Kreeg zaterdag nog een leuke verrassing uit Eindhoven. Op facebook kom ik regelmatig leuke figuren van staal tegen. Dat blijkt dus van Dutch Steel Art te zijn. Ik had wat contact gehad met meneer Toon en van het een kwam het ander. Ik wilde wel graag twee figuren van staal. 1 van een springpaard en 1 van een dressuurpaard. Dat zou dus geregeld worden. Komen Toon en zijn vrouw ineens zaterdag de winkel binnenlopen met 3 figuren die ik zomaar heb gekregen. Geweldig. Ze moesten toevallig hier in de buurt zijn en dachten we brengen even wat langs. Alle metalen figuren zijn met de hand gemaakt en allemaal uniek. Ze kunnen zelfs van een foto een figuur maken. In overleg is heel veel mogelijk. Kom eens in de kijken in de winkel naar de leuke ontwerpen die ik heb gekregen. Echt gaaf. Toon bedankt voor cadeautjes ik ben er heel blij mee.


Dit was het weer.

Groetjes Ina