Bange poepert.

Wanneer een spelletje uit de hand loopt.
30 July 2018

Hello,

Zoals jullie misschien hebben gelezen in mijn vorige blog is I'm Emerone behandelt door de tandarts en osteopaat. Ze is weer helemaal oke. Maar nu hebben we een ander probleempje. Doordat ze dus pijn heeft gehad heeft ze een leuk spelletje ontdekt en verder ontwikkeld. Bit vast pakken achterwaarts gaan en omhoog. Ja en dan komt de bange Ina naar boven. In het begin ging het nog wel, even tot 10 tellen en dan ging het wel weer. Maar het spelletje werd verder ontwikkeld en ze kreeg er steeds meer lol in ik ga omhoog en baasje gaat eraf. Ja en dan heb je een probleem. Vind het verschrikkelijk om toe te moeten geven dat ik bang ben geworden. Maar wat nu. Gisteren al mijn moed verzameld en er weer op. Eerst gelongeerd met bijzet en daarna erop. Mijn man heeft mij gisteravond geholpen. Niet dat ik dat altijd leuk vindt want dan gaan er dingen gebeuren die ik helemaal niet leuk vind. Hij met een longeerzweep op de plek gaan staan waar zij haar spelletje wil spelen en zorgen dat ze niet de kans krijgt om het te doen. Dus elke keer wanneer mevrouw dacht yes nu doen we een spelletje was er het geluid van de zweep. Zo erg dit vond het dood eng. Maar je doet het voor het goede doel. Welk goed doel ben ik even vergeten. Paardrijden moet toch leuk zijn? Nou ja aan het eind van het spelletje heb ik gisteravond gewonnen. Vanavond les en dan kijken of er nog meer sets gespeeld moeten worden of dat ik gewonnen heb. Ben er bang voor. Maar wordt dus vervolgt. Pfffff.

Intussen de les gehad. Mevrouw heeft het nog 1x geprobeerd maar werd direct verrast door het klappen van de zweep achter haar poepert en heeft het die avond niet weer geprobeert. De volgende avond weer gereden onder begeleiding en ik ben hoopvol. Ook weer 1x geprobeert. Heb het nu zelf op kunnen lossen en na een half uur was ze weer het paard wat zo geweldig loopt. Dus ik hou het nog even vol denk ik.

Dan hebben we ook nog geprobeert om I'm Special Dutch alias Baby op te voeden en ik moet zeggen dat het al aardig lukt. Madam is nu een dikke 5 weken en groeit snel. En bij groeit snel bedoeling ik niet alleen haar lichaam maar ook haar karakter. Ze is lief en aanhankelijk wanneer zij er zin in heeft. Heeft madam haar minuut, uur of dag niet dan kan het zo zijn dat er een veulen voor je staat met de oren in de nek en haar mond open. Daarmee geeft zij al aan dat ze geen zin heeft in knuffelen. Mevrouw krijgt dan wel een corrigerende tik en druipt dan af om even later toch weer bij je te komen om het enig zins goed te maken. Wat een veulen. Ze heeft het niet van een vreemde hoor. Ze kan het goed afkijken bij hare majesteit haar mamsie. Nu heeft die ook manieren geleerd dus zal het met haar ook wel lukken.

Kennen jullie dat? De weersvoorspelling geeft ineens een groot buienfront aan met veel onweer en regen. Jemig alle alle alarm bellen gaan af. Snel de paarden naar binnen halen. Nou ja snel. Natuurlijk werken de paarden dan niet mee. Heb je eindelijk alles binnen, na veel overreding kracht, is de bui net zo plotseling weer verdwenen als dat het was te zien op buienradar. Leuk is dat. En die paarden maar lachen en met een uitdrukking van zie je nou wel was niet nodig.

Groetjes hier uit Stieltjeskanaal

4013580381-bliksem-01.jpg