Hummer en teken

Teken hoogseizoen
06 June 2018

Hallo,

Zoals jullie weten hebben wij een Kangal oftewel een Turkseherder. Zijn naam is Hummer en hij doet zijn naam eer aan. Ik ga een paar keer per dag met hem wandelen. Wandelen is met Hummer een grote uitdaging. Hahaha. Hummer heeft een schofthoogte van 70cm en weegt 60 kilo. Doordat hij nog net geen 2 is wil hij overal mee spelen zoals met reeën, hazen enz. Het wordt al beter en ik heb hem kunnen overtuigen dat niet iedereen met hem wil spelen. Hij is namelijk tijdens het spelen een beetje ruig. Het duurt even maar dan heb je ook wat.

Tijdens zo'n wandeling verzameld hij veel teken. Ik heb mij er een beetje in verdiept en teken zijn actief vanaf 5-10 graden C. Het hoogte punt ligt in de maand juni en vanaf april begint de activiteit te vergroten en vanaf oktober neemt het af. Hier in het zuid oosten van Drenthe heb je dus veel teken. En hier zijn ook de meeste besmettingen met de Borrelia bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. In Nederland zijn 1 op de 5 teken besmet met deze bacterie (20%), 1 op de 3 teken (30%) is besmet met een ander tekenoverdraagzame ziekteverwekker. Die groep bestaat uit een parasiet, verschillende bacterie en een virus. Deze verwekkers worden overgedragen naar dier en mens.

5798849100-tekengrafiek.JPG

Het aantal tekenbeten is sinds 1992 sterk gegroeid en zal nog meer stijgen de komende jaren.

3272361605-tekenradar.jpg

In onze buurt kun je aan de rode kleur zien dat er veel toename is.

Nu zijn er producten die je beschermen tegen die tekenbeten. Een super werkend product is de Take Away spray van Equi Protecta. De Take Away spray is een 100% natuurlijk product op basis van natuurlijke etherische oliën en zeewier extract. Het geeft extra bescherming bij het rijden door hoog gras en struweel. De Take Away spray is tevens zeer geschikt voor het gebruik op mensen, honden, geiten enz. De spray ruikt aangenaam, is P.H. neutraal en hier door zacht voor de huid. Dit product mag niet op katten gebruikt worden!

Dit is 1 van de producten die ik in mijn assortiment heb. Kom gezellig een keer langs en informeer naar de andere producten.

Dus Hummer wordt nu altijd beschermd door de hondenvariant Cane Take Away spray. Ik begeleid hem altijd met mijn rode rubberlaarzen. Dus zie je iemand lopen met mooie knal rode rubberlaarzen dan ben ik dat :)

Hele fijne dag allemaal en ik hoop dat deze informatie nuttig is.

Groetjes,

Ina


Nog even dit. Dutch Zyra die nu nog 1 week moet voordat ze uitgeteld is was een beetje boos. Ik had haar afstamming verkeerd genoteerd. En dan kan ze boos worden, vooral nu de hormoontjes een beetje opspelen. Dus bij deze Dutch Zyra Lucky Boy x Colman. Hoop nu dat ze mij niet meer die dikke kont toe keert. Hahaha.