Computers, verkoop en baby.

Op alle leeftijden kun je veel leren!
03 September 2018

Hoihoi

Sorry dat het alweer zo lang geleden is maar ik heb het heel druk om mijn webshop op orde te krijgen. Heb een nieuw merk Catago uit Denemarken en OneK. Ik zal even uitleggen hoe dat in zijn werk gaat. Van een merk krijg ik een excel bestand met al hun gegevens van al hun producten. In die lijst staan artikelnummers, kleur, maat, ean code's korte omschrijving van een product, grote omschrijving van een product, inkoop prijs en verkoop prijs. Ik stuur dit excelbestand naar het bedrijf dat mijn webshop doet. Ik krijg dat bestand aangepast terug en dan moet ik aan het werk. Het bestand is in het Engels dus ik moet de korte omschrijving, grote omschrijving en artikel vertalen naar het Nederlands, de kleuren van een artikel bij elkaar zetten, alle maten in verschillende kolommen zetten en dan aan het eind zet ik hoeveel er in een doos kunnen of dat het in een envelop kan. Bij dit bestand ging het om ongeveer 1800 producten. Dan heb je dat allemaal gedaan, in ongeveer 14 dagen, dan zet het bedrijf het klare bestand in de webshop en dan kan ik er de foto's bij gaan zetten. Dus al met al ben je wel een maand bezig om zo'n bestand klaar te hebben voor de webshop en dat het zichtbaar is. Ik ben nu nog bezig met de foto's bij de artikelen te zetten en daar zal ik nog wel een week mee bezig zijn. De foto's staan in een bestand van Catago. Daar moet ik ze stuk voor stuk opslaan en dan knippen en plakken naar het artikel. En ik heb al veel geknipt en geplakt. Sjong jonge jonge. Maar je leert er wel veel van. Van computers dan hè. Dit bestand van Catago heb ik bijna 2 keer gedaan. Ik kreeg dit bestand via de mail en ging vrolijk beginnen. Hele week hard gewerkt en was bij artikel nummer 923 toen was het weekend. Maandag wil ik weer beginnen is mijn bestand weg. Ik denk waaaa. Bedrijf gebeld en die bevestigde dat het bestand weg was. Of ik dit bestand wel had opgeslagen tuurlijk had ik dat gedaan. Dacht ik. Nu weet ik dat ik een bestand eerst op de computer op moet slaan voordat ik hem ga bewerken. Ik had het wel opgeslagen maar in een tijdelijk bestand. Wist ik veel. Kon ik dus weer helemaal over nieuw beginnen. Balen maar weer wat geleerd.

Met onze "baby"gaat het goed. Ze groeit als kool. Je kunt haar ook steeds meer aanhalen. Vorige week is mevrouw gechipt en dat deed ze super. Binnen een paar tellen was de chipper klaar. Dus wel een beetje trots op de troonopvolgster. Hahaha. Ze is voor niemand bang. We kunnen haar al borstelen en overal aanzitten. Oren,benen poepert enz. Dit weekend was ik "baby" bezig met het leren uit de hand bix te eten. Nou dat snapt ze nog niet helemaal. Ze weet natuurlijk wel dat ze dat bix op kan eten maar niet op welke manier. Mevrouw doet het niet met haar lippen maar met haar tanden. Dus oppassen geblazen. Het kwartje zal wel een keer vallen of ik ben straks een stuk van mijn vingers kwijt. Hihihi. Na het voeren even kijken of ze mij wil volgen, en ja dat vind ze wel interessant. Natuurlijk kijk ik wel steeds iets achterom want helemaal vertrouwen doe ik haar niet. Is maar goed ook wat zo in eens wil ze mij van achteren bespringen. Ja duh daar doen we niet aan. Dus klets een draai om de oren. Krijg ik zo'n zielige blik van is dat niet de bedoeling ? Nee baby dat is niet de bedoeling. Toen was ons speelkwartiertje over. Wordt vervolgd.

Gisteren mensen uit Spanje gehad voor Flo, mijn dressuurpaard. Ze hadden donderdag al gebeld of ze in het weekend konden komen kijken. Natuurlijk kan dat. De communicatie is in het Engels en dat gaat van beide kanten beetje belabberd in geschrift. Praten lukt dan nog wel maar schrijven is een ander verhaal maar gelukkig had zij dat probleem ook. Dus hele leuke teksten krijg je dan om te gieren. Maar we kwamen eruit. Ze zou de tijd en dag nog even doorgeven want ze gingen meerdere paarden bekijken. Ik wachten op een bericht maar die kwam maar niet. Intussen was het al zaterdagavond en nog steeds niets gehoord dus wij dachten die komen niet meer. Komt wel vaker voor namelijk want het is tegenwoordig heel normaal om niets meer van je te laten horen. Zo not done. Om half 11 s'avonds maakt mijn telefoon een bliepbliep. Ik kijken en ja hoor, kunnen we morgen nog langs komen om paard te bekijken het tijdstip zou dan tussen 12 en 12.30uur zijn. Natuurlijk kan dat. Zondag Flo helemaal netjes gemaakt en wachten. Het was intussen half 1 en ik zat er helemaal klaar voor. Krijg ik een bericht dat ze nu in Enschede waren en of goed was dat ze nog langs kwamen. Tjonge jonge ja hoor ik wacht nog wel een uur. Ben eerst toen met Hummer onze Kangal wezen wandelen. En ja om kwart voor 2 waren ze er. Trainer, moeder en dochter. Dochter is een jaar of 15. Allemaal een beetje terughoudend dus ik had zo iets wat hebben we nu weer op het erf. Flo viel direct in de smaak dat viel dan nog mee. Opgezadeld en voorgereden en toen trainster erop. Nu zou het komen dacht ik. Viel dat even mee die kon echt wel rijden en Flo liet zich mooi en makkelijk bewerken. Ze vond hem geweldig nou toen moest dochter erop. Stuk kleiner dan mij maar zij zet Flo daar toch even aan het rijden. Prachtig om te zien. Het blijkt dat zij Z dressuur rijdt op een haflinger in Spanje. Jeetje wat kan die meid rijden jaloers om te worden. Na het rijden waren ze allemaal dol enthousiast er was alleen 1 probleem. Dochterlief had last van haar knieën en bij Flo werd dat erger. Helaas. Maar de trainster moest ook voor een Spaanse man, een kennis, kijken naar een geschikt paard voor hem. Zij vond Flo echt een paard voor hem en zou met hem contact opnemen en de filmpjes laten zien en dan ging hij contact met mij opnemen. Nu is het dus afwachten ik verwacht er niet zo veel van. Wordt dus ook vervolgd.

Nog even een update over mijn training met Emy. We zijn er nog niet. Hahahaha.

Tot gauw en ik zal mijn best doen om tussen de bestanden door even iets van mij te laten horen.

Groetjes Ina